ЗА RENS

RENS H е произведен од 100% природни состојки од растително потекло. Сите суровини се ригорозно контролирани и тестирани.  RENS H е во својата сурова форма прашок кој со соодветен начин на складирање, практично нема рок на траење, тој е бесконечен. Во финалната состојба за консумација, рокот го диктираат останатите состојки, маслата кај капките и останатите медиуми кај кремите. 

Во човечкото и во телото на животните RENS фукнционира на начин на природен каталист кој го потпомага телото да ја воспостави природната функција на заштитување и самоодбрана. Оваа акција е овозможена низ три специфични процеси: 

  • Оксигенација (со дистрибуција на суплементарен кислород до сите клетки во телото, се овозможува детекција, а со самото тоа и можност за откривање и уништување на дефектни и мртви клетки при што на телото му се дава можност да ги замени овие клетки со нови и здрави клетки.  Истовремено на здравите и функционални клетки овој суплементарен кислород им овозможува создавање на екстра енергија.) 
  • алкализација (го доведува телото во нормална и здрава алкална средина, каде што киселоста – pH е помеѓу pH 7.2 и pH 7.4; исто така го спречува телото да создава млечни киселини кои подоцна доведуваат до изнемоштеност и чувство на премор.) 
  • детоксификација (прочистувајќу го телото од токсини, пестициди, тешки и радиоактивни метали од крвотокот и од телото, влучувајќи ги и црниот дроб и бубрезите; тешките метали многу често се депонирани токму во црниот дроб и предизвикуваат ненормална функција во организмот, со самото тоа што црниот дроб контролира над 1500 внатрешни функци и процеси, особено со филтрација и контрола на ендокрините жлезди.)

RENS има неколку можни апликации, една е директна интевенска апликација, каде во својата прашкаста форма плус солен раствор се вбризгува директно во крвотокот, оваа метода е можна само под близок мониторинг од медицински персонал, инаку, нормално и најлесна апликација е низ непцата или под јазикот (каде прашокот е измешан во тинктура од прехранбени масла). Регуларното дневно користење ја воведува терапевтската доза (нивото на терапивтска доза) во крвта за приближно една седмица. RENS ја постигнува терапевтската доза за една недела по почнување со апликацијата, а се исчистува за 7-10 дена по престанокот на користењето.